Als je altijd het gevoel hebt dat je tijd tekort komt, dan is het volgen van een time management training echt een aanrader. Veel mensen zijn tegenwoordig heel erg druk en krijgen daardoor nooit af wat ze allemaal af zouden willen krijgen. Dat heeft een negatief effect op de mentale gezondheid. Een time management training kan je helpen om hier beter mee om te gaan. Vaak is het probleem namelijk niet zozeer het aantal taken en het aantal uren dat je daarvoor hebt, maar meer het efficiënt besteden van de tijd. Door hier mee aan de slag te gaan, zul je merken dat jij je veel rustiger voelt!

Waarom time management training?

Onze tijd kent ontzettend veel afleidingen en daarnaast hebben we het vaak ook gewoon erg druk. Daarmee lopen we het risico op een burn-out en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Ook krijgen velen door de druk een kort lontje. Een time management training kan in dergelijke situaties helpen. Natuurlijk geldt voor sommige mensen dat zij teveel moeten doen in de tijd die zij beschikbaar hebben. Het afstoten van taken en activiteiten is dan de beste oplossing. Voor anderen geldt dat er vooral niet efficiënt genoeg met de tijd omgegaan wordt. Bij beide zaken kan een time management training van pas komen. Hierin leer je namelijk in de eerste plaats prioriteiten stellen en nee zeggen. Dit is voor veel mensen erg lastig, maar het is wel noodzakelijk als je wilt voorkomen dat je uiteindelijk aan al je taken onderdoor gaat. Daarnaast leer je onder meer:

  • omgaan met alle mails die er op een dag binnenkomen
  • het combineren van ad-hoc klussen met de plannen die je gemaakt had en de prioriteiten die je gesteld had
  • professioneel uitstellen
  • op een slimme manier omgaan met onderbrekingen en afleidingen

Daardoor kan een time management training jouw leven echt een stuk prettiger maken!

Cursus van een dag

Nu denk je misschien, ik heb het al zo druk, hoe moet ik dan ook nog een time management training in mijn dagelijks leven inplannen? Herken je dit? Dan is het goed om te weten dat je deze cursussen in een dag kunt volgen! Het kost je dus maar beperkt tijd, terwijl je daarna wel in staat bent om jouw dagen optimaal in te delen. Het is dus een korte tijdsinvestering waar je later echt ontzettend veel aan hebt! Waar kun je nu terecht voor een dergelijke time management training? Je bent daarvoor aan het juiste adres bij Tijdwinst.com. Op hun website timemanagement.nl lees je alles wat je moet weten over de cursussen die zij op dit gebied aanbieden. En dat niet alleen, je vindt op deze website ook al veel informatie over effectief omgaan met je beschikbare tijd. Is het lezen van al deze tips niet voldoende? Nee, als je echt effectief hiermee aan de slag wilt gaan, is een cursus echt aan te raden. Je leert dan namelijk hoe je de theorie in jouw specifieke situatie kunt implementeren. Het lezen van de tips is een goed opstapje, maar het kan de time management training niet vervangen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *