Als je kijkt naar het aanbod aan cursussen en workshops voor het bedrijfsleven, dan is de kans groot dat je een time management workshop tegenkomt. Bij al dit soort trainingen vraag jij je natuurlijk af wat het nut er van is en of het voor jou zin heeft om een dergelijke training te volgen. Een time management workshop is een van de cursussen die eigenlijk voor iedereen zeer waardevol en nuttig is. Je hebt hier altijd baat bij, niet alleen op de werkvloer maar ook in je privéleven. Als je dus maar één cursus zou willen volgen, dan is dit echt een aanrader!

Waarom time management workshop?

Maar waarom zou je nu juist hiervoor kiezen? Waarschijnlijk herkent iedereen het wel: je to-do-list komt nooit af, je mailbox blijft maar vollopen en je weet op een gegeven moment niet meer waar je moet beginnen. Een time management workshop kan je in dit soort situaties goed helpen. We denken vaak dat het probleem is dat we gewoon te weinig tijd hebben voor alles wat we moeten doen, en soms is dat ook zo, maar vaak ligt het probleem bij prioriteiten stellen en effectief omgaan met onze tijd. En dat is wat je leert op het moment dat je kiest voor het volgen van een time management workshop. Je leert dus eigenlijk gewoon beter om te gaan met de tijd die je hebt. Dat betekent ook nee leren zeggen tegen taken waar je gewoon echt de tijd niet voor hebt en die voor jou niet van waarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan het nalezen van een voorstel van een collega, dit kost jou veel tijd en levert je eigenlijk niets op. Er is natuurlijk niets mis met af en toe je collega’s helpen, maar doe je dit te vaak, dan kom je niet meer aan je eigen taken toe. Al dit soort punten leer je tijdens een time management workshop.

Diverse mogelijkheden

Als je beter wilt worden in het omgaan met je tijd, dan kun je terecht bij Tijdwinst.com. Zie bieden verschillende soorten trainingen aan, waaronder een time management workshop. Deze workshops kunnen variëren in tijdsduur van twintig minuten tot een halve dag en ze kunnen gegeven worden:

  • tijdens een congres
  • tijdens een speciaal evenement
  • bij jou op kantoor

Op Timemanagement.net lees je meer over de mogelijkheden die zij bieden. Wat leer je nu precies tijdens een dergelijke time management workshop? Dat is afhankelijk van de beschikbare tijd en zal afgestemd worden op jullie wensen. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor grip krijgen op interrupties, om leren gaan met ad-hoc klusjes, grenzen stellen of op een effectieve manier ‘nee’ leren zeggen. Maar er kan gekozen worden voor het optimaal leren werken met je mailbox. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat je steeds afgeleid wordt door e-mails die binnenkomen en hoe krijg je grip op je volle mailbox? Een andere mogelijkheid is een focus op het nieuwe werken. Afwisselend thuis werken en op kantoor werken brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Meer weten over de mogelijkheden van een time management workshop? Kijk dan op Timemanagement.net!

Lees meer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *