Als kind is taal iets van de eerste dingen die je leert. In de eerste 4 jaar van je leven, leer je je moedertaal tot op een heel hoog niveau. Als je als volwassene een vreemde taal leert, dan ben je best wel lang bezig voordat je het niveau van een 4 jarig kind bereikt. Het enige verschil is wel dat je als volwassene vaak ook meteen leert schrijven, de grammatica leert toepassen en allerlei vormen van uitspraak leert beheersen. Maar daar waar een kind van 0 tot 4 eigenlijk op de automatische piloot leert, moet je als volwassene vaak juist heel erg je best doen en er heel veel bewuste aandacht aan spenderen. Dat komt natuurlijk omdat een kind van 0 tot 4 nog niet is opgezadeld met een bepaalde taal. Hij of zij is dus nog helemaal vrij van een taal en daardoor heeft elke taal die hij of zij leert vrije toegang tot de taalcentra in de hersenen. Of het nou Japans is of Nederlands, dat maakt voor de hersenen dan in wezen geen verschil. Maar zodra je eenmaal een taal machtig bent, dan ben je nog niet per se een ster in gesprekstechnieken. Dat is weer een hele andere vaardigheid waar je in principe weer een aparte training gesprekstechnieken voor moet volgen. Je moet een taal uiteraard wel beheersen voordat je kunt gaan nadenken over gesprekstechnieken. Het ene is dus een voorwaarde of basis voor het andere. Maar zodra je een taal machtig bent en misschien zelfs wel heel goed beheerst, dan betekent dat zeker niet dat je ook een ster bent in het voeren van verschillende soorten gespreken. Dus als je eenmaal een taal beheerst, dan is het zeker geen slecht idee om daarna een training gesprekstechnieken te volgen. Dat kun je doen bij tijdwinst.com. Via een training gesprekstechnieken kun je je vaardigheden opkrikken, zodat je in verschillende gespreksituaties goed uit te voeten kunt. Een gezellige babbel met de buurvrouw vergt andere vaardigheden dan een gesprek met je baas of een gesprek met je partner. Iedere situatie vergt een andere aanpak en dus heb je ook altijd andere vaardigheden nodig. Een deel zal je vanzelf aanleren doordat je vaak in bepaalde situaties bent. Maar andere leer je een stuk minder snel en zijn soms ook technischer. Feedback geven is ook een gespreksituatie waarbij je vooral ook goed moet letten op hoe je bepaalde dingen zegt. Dat is niet iets dat je van jongs af aan doet. Tactvol zijn is sowieso iets dat je kunt leren. Er zijn genoeg mensen die ondanks 100 situaties waarin ze tactvol hadden kunnen zijn, nog altijd bot en lomp zijn. Een training gesprekstechnieken kan dan zeker helpen. 

Schrijf je in voor een training gesprekstechnieken

Als je je aan wilt melden voor een training gesprekstechnieken, dan kun je terecht op de website van gesprekstechnieken.nl. Via deze site kun je meteen zien wanneer de trainingen plaatsvinden. Elke training duurt een dag, dus je bent ook snel weer klaar met de training gesprekstechnieken. 

Kijk op tijdwinst.com voor de verschillende cursussen

Als je je vaardigheden op verschillende gebieden wilt verbeteren, dan kun je altijd even kijken of je bij tijdwinst.com geschikte cursussen vindt. Zo kun je hier terecht voor: 

  • Cursus feedback geven
  • Cursus time management
  • Assertiviteitstraining

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *