Zit je er aan te denken om van baan te wisselen of ben je al een tijdje opzoek naar een nieuwe job? Het kan zo zijn dat wanneer jij een leuke vacature hebt gevonden en besluit je CV op te sturen, dat je in een sollicitatieprocedure terecht komt. Deze procedure is ervoor gemaakt om zo uiteindelijk alleen de beste en meest geschikte kandidaten voor de baan over te houden. Om de kans te verhogen dat jij hier doorheen komt is het dan ook van belang om je goed voor te bereiden. Hoe doe je dat? In zo’n procedure kun je te maken krijgen met verschillende assessments. Wel eens van LTP assessment gehoord? Je leest hier alles wat je moet weten

Wat is een LTP?

LTP staat voor Laboratorium voor Taste Psychologie. Het is een Nederlands psychologisch adviesbureau dat al ruim negentig jaar geleden is opgericht. Daarmee is het een van de oudere HR adviesbureaus van Nederland. Een LTP assessmentbureau is dan ook een bureau dat psychologische testen afneemt, maar ook kijkt naar leiderschap, verandermanagement en ontwikkelingen in arbeidspsychologie. Krijg je te maken met een LTP assessment tijdens je sollicitatieprocedure? Wees dan voorbereid door goed te oefenen voor je LTP assessment.

LTP test in verschillende vormen

Er zijn best wat manieren om een LTP test af te nemen. De varianten die het meest gevraagd worden zijn als volgt: analogieën, rekenen met tabellen en statistische figuren aan de ene kant, en aan de andere kant worden de statistische figuurreeksen ingeruild voor matrixen. Voor te beste voorbereiding, oefen je op alle vormen van een LTP assessment. Neem bijvoorbeeld een volledig oefenpakket bij Hellotest om verrassingen te voorkomen. De andere varianten zijn namelijk ook nog: cijferreeksen en syllogismen. 

Oefenen voor een LTP assessment

Doordat de LTP al zo lange tijd bestaat, zijn er inmiddels verschillende manieren van het afnemen van de test ontstaan. Door vele bedrijven wordt de test gebruikt voor het afnemen van een capaciteitentest. Om te voorkomen dat je tijdens de test voor verrassingen komt te staan, zorg je dat je goed voorbereid bent op de verschillende onderdelen. Dit is belangrijk om te benadrukken, omdat het er niet alleen om gaat dat je de test goed maakt, maar het gaat er juist om dat je de test beter maakt dan je medekandidaten. Een goede voorbereiding is het halve werk! Door het LTP assessment te oefenen, raak je bekend met de manier van vraagstelling en werk je naar het niveau toe waar je moet zijn voor het behalen van de test. 

Een aantal vaardigheden die je nodig hebt

Tijdens het afnemen van een LTP assessment, worden er meerdere skills van je gevraagd, namelijk: 

  • werken onder tijdsdruk
  • het vinden van balans tussen nauwkeurigheid en snelheid
  • woordkennis
  • hoofdrekenen 

Om de onderdelen in een LTP assessment succesvol te doorlopen is het van belang dat je over bovengenoemde vaardigheden beschikt. Deze dus je tijdens het oefenen voor een LTP assessment ook leren. Oefenen oefenen oefenen dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *